Investitii in fotbal american: Carolina Panthers are un nou proprietar.

Investitii in fotbal american Carolina Panthers a anuntat miercurea trecuta ca a ajuns la un acord definitiv cu omul de afaceri David Tepper. Fondatorul si presedintele uriasului concern Appaloosa Management devine noul proprietar al echipei.

Evident, asta daca se va trece de votul NFL. Proprietarii Ligii se vor intalni saptamana viitoare in Atlanta, acolo unde este de asteptat ca vor vota pentru trecerea „Panterelor” in era Tepper. Tinand cont de faptul ca David Tepper este deja actionar minoritar la Pittsburgh Stellers, procesul este de asteptat sa fie unul facil, iar tranzactia poate fi considerata ca si incheiata.

Sep 13, 2015; Jacksonville, FL, USA; A view of a Carolina Panthers helmet before the game between the Jacksonville Jaguars and the Carolina Panthers at EverBank Field. The Panthers defeat the Jaguars 20-9. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Cel mai probabil, aceasta devine oficiala in luna Iulie. David Tepper a marturisit in cursul saptamanii trecute ca este extrem de incantat de incheierea acordului cu echipa din Carolina: „Am invatat foarte multe lucruri despre oamenii de aici si despre comunitatea din Carolina in ultimele luni. Sunt mandru ca voi face parte din ea” a explicat David, care este nascut si crescut in Pittsburgh. „Vreau sa-i multumesc lui Jerry Richardson, precum si celorlalti parteneri ai „panterelor” pentru ca au facut absolut totul pentru ca aceasta echipa sa se dezvolte in NFL. A fost o calatorie extraordinara, care-mi permite mie sa cladesc, de aici incolo, ceva atat de frumos”.

Cine este David Tepper, miliardarul care devine proprietarul „Panterelor”

Conform Forbes, viitorul proprietar al Panterelor din Carolina are o avere estimata la 11 miliarde de dolari. El plateste nu mai putin de 2.2 miliarde de dolari pentru achizitionarea echipei. „Va fi fara indoiala o afacere profitabila, pentru ca Tepper nu stie sa faca afaceri decat daca iese in castig. Chiar daca pare un risc, el este unul asumat si aproape ca nimeni in Carolina nu mai are acum dubii ca Teper va investi serios in fotbalul american de cel mai inalt nivel. Sansa unei intregi comunitati depinde de azi inainte de echilibrul, priceperea si investitia lui Tepper” anunta The Charlotte Observer.

David Tepper

Nascut in Pennsylvania, David Alan Tepper este casatorit cu Marlene si are trei copii. Provine dintr-o familie de evrei din Estul orasului Pittsburgh, fiind fiul mijlociu al familiei. In trecut a lucrat pentru Republic Steel (Ohio), inainte de a fi recrutat de Evergreen Funds. Aproape 7 miliarde de dolari a obtinut de pe urma speculatiilor la bursa in 2009, moment in care a facut subiectul primei pagini din New York Times.

Indexul Miliardarilor Bloomberg il considera cel mai bogat om din New Jersey. Este un republicat convins si a contribuit financiar la campania prezidentiala pe care intentiona sa o faca Jeb Bush. David Tepper este de altfel considerat un apropiat al fostei familii prezidentiale.

Alti miliardari care au facut investitii majore in fotbal american

Tepper nu este primul miliardar care face astfel de investitii in fotbal american. Paul Allen co-fondatorul Microsoft (alaturi de Bill Gates) detine Seattle Seahwaks. Allen are o avere estimata la 21 miliarde dolari. Unul dintre membrii marcanti ai Partidului Democrat, omul de afaceri Robert Kraft este proprietarul celor de la New England Patriots. Averea sa era estimata in iunie 2017 la 5 miliarde de dolari.

Franciza Los Angeles Rams a ajuns pe mainile republicanului Stan Kroenke, a carui avere estimata ajunge la 8.5 miliarde de dolari. Silent Stan este si unul dintre actionarii de la Arsenal FC, echipa de fotbal din Premier League.

O alta franciza impotanta, Miami Dolphins este in proprietarea octogenarului Stephen M. Ross, care detine in conturi peste 12 miliarde de dolari. Iar lista investitorilor de renume din fotbalul american (NFL) poate continua. In aceasta companie selecta intra acum si David Tepper

No Replies to "Investitii in fotbal american: Carolina Panthers are un nou proprietar."


    Got something to say?

    Some html is OK