Cum Christian McCaffrey și frații săi rămân in forma pentru fotbal

12233312312

Există un parc public lângă casa din Colorado a lui Ed McCaffrey și Lisa, unde cei patru fii ai lor s-au jucat de cand erau copii. Nu este ușor vizibil publicului larg, deoarece este ascuns în spatele a două dealuri mari într-o suburbie din afara orașului Denver.

Parcul a fost aproape preluat de Max, Christian, Dylan și Luke în timp ce creșteau ca fii ai echipei Denver Broncos. În timpul pandemiei Covid-19 parcul a devenit un loc de pregătire improvizant in perioada offseason pentru trei dintre ei.

Pe acest teren, Christian, All-Pro running back-ul în vârstă de 23 de ani jucatorul echipei Carolina Panthers;  Dylan, quarterback junior în vârstă de  21 de ani, joacă pentru Universitatea din Michigan și Luke, sophomore quarterback în vârstă de 19 ani, joaca pentru Universitatea din Nebraska, se antrenează zilnic cu tatăl lor de trei ori campion Super Bowl, acesta fiind  antrenorul principal al echipei de fotbal la Universitatea din Nordul Colorado.

Max în varsta de 25 de ani,  fost wide receiver de la Duke, care a jucat o perioada de timp în NFL, ar fi și el acolo, dacă nu ar fi reținut pe coasta Carolinei de Sud cu iubita și familia ei.

Familia McCaffrey profită la maxim de finalul sezonului de fotbal pentru a sta izolati și a se antrena.

„Ne-a oferit o situație bună pentru aceasta vremea, chiar dacă fiecăruia dintre noi ne-ar plăcea să fim alături de coechipierii noștri”, a spus Dylan.

„Niciodată într-un milion de ani nu am fi stat acasă atât de mult timp și am avea ocazia să facem asta aici dacă lumea nu ar fi din păcate in izolare.”

„Nu știu dacă vreodată ne-am strans cu toții și ne-am concentrat pe fotbal ca acum.”

Ocazional, câțiva fani se aduna pentru a urmări antrenamentele.

„Christian a dat mănușile unui copil mic care era acolo, ceea ce te-ar bucura sa vezi „, a spus Dylan.

Dylan și Luke își pot pune fratele mai mare – care în sezonul trecut a devenit cel de-al treilea jucător din NFL care a avut 1.000 yards în rushing și receiving în același sezon – prin orice drill Christian alerga cu The Panthers si își menține timpul mic cu cel mai versatil running back din NFL, un jucător care poate alerga ruta trei la fel de bine ca orice alt wide receiver.

Sunt o echipă de familie cu un tată care i-a antrenat aproape de când s-au născut.

„Sunt capabil să fac totul”, a spus Christian. „Doar că nu sunt cu echipa”.

 

                                                                                                                               O zi obișnuită

 

 

3222

 

Timpul apelului de trezire variază în funcție de cât de târziu au stat cei trei în noaptea dinainte de antrenament pentru a se juca jocuri video sau pentru a viziona cele mai recente seriale Netflix si asigurarea că toată lumea are un somn bun este o prioritate.

Christian are un mod unic de condiționare, mai degrabă ca un sportiv de atletism în ceea ce privește încalzirea, exercițiile sunt asemănătoare cu yoga pentru a se concentra pe drill-ul său.

„Funcționează pentru mine. Mă mentine in forma și mă tin de el”, a spus el.

Dylan și Luke se alătură uneori lui Christian în condiționarea sa, dar deoarece ei sunt quarterbacks, adesea ei se vor antrena separat pentru a se concentra pe brațe și partea superioară a corpului.

Toți se antrenează ridicand greutatile pe care tatăl lor le folosea atunci când era jucător pentru Broncos, din 1995 până în 2003, și alte câteva echipamente pe care le-au achiziționat împreună pentru casa părinților lor.

„Nu știu dacă greutățile au fost atinse de atunci până acum”, a glumit Dylan.

Ed, în vârstă de 51 de ani, adesea îi va pune pe Dylan și Luke să facă exerciții de trecere în timp ce Christian se va încălzi. Ed are experienta foarte mare, făcând 565 de capturi în 7.422 yards și 55 de touchdown-uri în 13 sezoane NFL.

„Este grozav”, a spus Dylan, heir apparent al lui Shea Patterson în calitate de starter al Michigan. „Îmi permite să mă antrenez la cel mai înalt nivel, ceea ce este greu pentru mulți oameni în această perioadă.”

Când Christian se va alătura grupului, va lucra pe rute din noul său jurnal oferit de coordonatorul ofensiv al Joe Brady, care a ajutat să-l facă pe quarterback-ul LSU Joe Burrow câștigător al Trofeului Heisman și prima selecție a proiectului NFL 2020, de Cincinnati.

Vizionarea eticii muncii lui Christian este inspirație pentru frații săi mai tineri.

„A muncit foarte mult pentru a ajunge la nivelul la care se află acum și asta este motivația pentru noi să ieșim și să ne antrenam”, a spus Dylan.

 

 

bambucea

 

                                                                                                                   Du-te în camerea ta

 

Împărtășirea cunoștințelor nu include participarea la ședințele virtuale ale echipei si cu siguranță nu include împărțirea jurnalelor de joc reciproce.

Pentru studiile specifice ale echipelor  vor merge în camere separate la casa părinților sau la apartamentul lui Christian, nu departe de casa. Michigan și Nebraska nu sunt programate să joace reciproc în 2020, dar există un protocol de urmat.

Puțin șovăitor evit să facem asta, spuse Dylan. „O să-i ofer tatălui meu câteva rute  de aur din când în când, dar este aproape ca un text sacru între clădiri. Nu faci asta prea des.”

În special, Christian trebuie să păstreze drepturile de autor. The Panthersnu vor să ofere niciun secret pe care Brady și antrenorul din primul an, Matt Rhule, l-ar putea folosi în competiția NFL în această toamnă.

A te antrena pe cont propriu nu este cu mult mai diferit de ceea ce a experimentat Christian în 2017, după ce a fost selectat ca selecția nr. 8.

Deoarece calendarul academic Stanford este pe un sistem pe sferturi, iar NCAA nu permite jucătorilor să participe la programele NSA din afara sezonului până la finalizarea examenelor finale, Christian nu s-a înscris in echipa The Panthers până în iunie și s-a pregătit pentru sezonul său de rookie în 2017.

„Cel mai greu lucru este că trebuie să te adaptezi”, a spus Christian. „Toți cei din ligă trec prin același lucru. Nu putem începe să inventem scuze pentru noi înșine, deoarece vorbim in fata unei camere video.”

O componentă lipsește

Deci, cine joacă în apărare?

– Nimeni acum, spuse Dylan cu un râs. „Din când în când, eu și fratele meu mai mic încercăm să stam acolo și să-l blocam pe Christian sau să stăm unde ar putea fi un apărător”.

În cele din urmă, niciunul nu este capabil să țina un jucător al echipei The Panthers, Jonathan Stewart, a spus că este „de neoprit” în situații unu-la-unu.

O mare parte din ceea ce ei fac are un impact foarte mare și pe partea mentală a jocului.

„Am stat de mai multe ori în living parcurgand filmele unei echipe și am ascultat părerea tuturor, în calitate de studenti ai jocului în loc de fani”, a spus Dylan. „Am reușit să ne antrenăm la un nivel destul de înalt.”

 

bambucea 3

 

                                                                                                                          Rivalitate frățească

Christian nu are concurență pentru postul de starter al The Panthers, așa că modul în care iese din blocaj nu este semnificativ din punct de vedere al timpului de joc. Acest exercitiu este mult mai important pentru frații săi.

Dylan trebuie să-l învingă pe sophomore-ul Joe Milton de la Michigan, iar Luke este implicat în ceea ce s-a numit o competiție larg deschisă împotriva starter-ul Adrian Martinezdin in anul 2019, Adrian se recuperează de la o intervenția chirurgicală, precum și alții din lotul  celor de la Nebraska. Dacă nu se descurcă bine, ar putea fi mutat pe o altă poziție.

Competiția dintre frați ar trebui să îi ajute pentru ceea ce urmează, dar cea mai intensă competiție vine după antrenamente, când frații încep să joace jocuri video.

„Luke și Christian vor ajunge la lovituri cu asta”, a spus Dylan. „Doar la pescuit voi deveni competitiv împotriva fratelui meu.”

Natura competitivă a lui Christian în jocurile video era legendară când se afla la Stanford.

„Christian are obiceiul de a rupe controlerul”, a spus fostul jucator al Cardinal  și actualul defensive tackle din San Francisco 49ers, a declarat Solomon Thomas pentru ESPN în sezonul trecut.

Unele dintre cele mai intense bătălii în jocuri video sunt în Fortnite și în meciurile NHL. Și-au dezgropat vechiul Xbox pentru a juca NCAA Football, Christian alege de obicei să joace cu echipa Stanford și să-l folosească pe starul lui Tyler Gaffney.

„Asta este ceea ce ne face să concurăm cel mai mult”, a spus Dylan. „Dacă Christian va câștiga, mă voi supăra eu. Dacă câștig, se va supăra el, cineva va fi supărat pentru tot restul zilei.”

Pe teren, competiția este mai mare între Dylan și Luke, deoarece joacă pe aceeași poziție. Tatăl lor, de exemplu, va trage un coș de gunoi pentru a vedea cine este cel mai bun în a arunca mingea la diferite distanțe.

„Când [Luke] a câștigat, nu știu am vorbit despre asta pentru restul zilei”, a spus Dylan.

Christian, care are un post de touchdown pass in NFL, nu se supără dacă pierde în această competiție, deoarece aruncarea nu este responsabilitatea sa principală.

„Acum, dacă l-am învinge într-o cursă, asta ar fi altfel”, a spus Dylan. „Ar fi destul de supărat.”

Christian a alergat cu 40 yards în 4,48 de secunde la combinatul NFL din Stanford. Luke, care s-a aliniat ca un receiver la alergare cu spatele și  kick returns pentru Nebraska, a fost clasat în intervalul 4,5.

„Asta ar fi o cursă interesantă pentru ai vedea umăr la umăr”, a spus Dylan. „În momentul de față aș fi al treilea, dar încă lucrez la asta”.

Toți cei trei frați și tatăl lor se antrenează împreună pentru a deveni mai buni când restricțiile pandemice sunt ridicate și nu li se permite să se întoarcă la echipele lor. Aceștia profită la maxim de acest moment și toți sunt recunoscători că se mențin in formă.

„Sunt foarte norocoas cu condițiile de aici”, a spus Christian. „Am tot ce am nevoie. Deci, pentru mine e foarte bine.”

Dylan a aprobat.

„Din nefericire este o circumstanță negativă”, a spus el. „Cu toate acestea, se formeaza o imagine cu ceea ce este cu adevărat important în viață pentru tine și cât te-ar răni dacă ai pierde acest lucru/persoana. Ar  putea fi oamenii pe care îi iubești”.

No Replies to "Cum Christian McCaffrey și frații săi rămân in forma pentru fotbal"


    Got something to say?

    Some html is OK